Muotivärit kevät-kesä 2020
Naisten korut

Uutta korujen ja laukkujen trendeissä 2020

Terracottaa on jo ollut ilmassa ja sen sävyt jatkavat vahvoina edelleen, syksyä kohden mennessä konjakinsävyyn taittuen. Sininen ja nimenomaan farkunsininen kaikissa muodoissaan on vahvasti nousussa, myös seuraavaa syksyä ajatellen. Kirkassininen terästää sinisten sarjaa ja täydentää samalla kirkkaiden värien karttaa. Oranssia, keltaista, vihreää, pinkkiä ja tietenkin sähkönsinistä. Keltainen on sähäkkä ja sitruunainen mutta toisaalta on selvästi viitteitä siitä että se taittuu hieman tummemmaksi syksyä kohden mennessä. Terracotta-sarjaan yhdisteltäväksi sopii hieman ruskeaan taittuva keltainen, jopa samettina. Ja mahtuupa mukaan myös lilaa keskisävyisenä ja hieman sumuisena hennon vaaleana. Täydentävät värit vaatetuksessa ovat tietenkin kauden klassikot: lähes luonnonvalkoinen beige, oliivinvihreä, yönsininen sekä kuulas jäänharmaa. Tyylillä voi nyt sokeerata nappaamalla tummaan asuun sen neon osan tehosteeksi; tai villin kuosin kukista eläinaiheisiin. Beige on in ja jakkupuku housupukuna on tullut takaisin. Materiaaleissa kaikki on sallittua, kevyestä pitsistä raskaaseen samettiin ja ihan reilusti sekoitellen. Isoja muotoja ja ja istuvia legginsejä; tai liehuva lahkeisia housuja ja aivan ylettömän suuria neuleita, takkeja, toppiksia….

Korujen suhteen pätee sääntö; kimallusta ja kokoa pitää olla. Helmet tai helmijäljitelmät ovat edelleen muodikkaita, ketjuissa kaikki on suurta ja melkein yletöntä. Pitkiä ketjuja korviin, suuria lenkkiketjuja kaulaan, pitkiä tai aivan pantamaisia. Riipukset voivat olla suuria ja niiden tulee keikkua pitkässä nauhassa tai ketjussa. Korvakoruissa pituus on IN, parittomuus on IN ja juurikin vain toisessa korvassa käytettynä. Tupsuja löytyy edelleen värikkäinä ja näyttävinä, ehkä jo hieman väsyttävinä lankatupsuina. Kaulakoruissa Boho-Chic näyttäytyy niin suuri kokoisina kuin hyvin monimuotoisina hieman hippityyliin. Strassit ovat taas tulleet, toki kaikki kimaltava aina kristalleja myöten on trendikästä, myös väristen osien säestämänä. Ja sitten se suuri juttu; KULTA on palannut. Ja se on kaikkien edellä mainittujen ”juttujen” kanssa yhdisteltävä elementti. Upeita kultaketjuja niin kaulaan, ranteeseen kuin neuleen huolitteluun, sävyinä hohtava kulta, vanhakulta ja myös himmeä vaaleakulta. Siis nyt peliin runsautta, kokoa ja väriä, kimallusta ja helmiä/ kultaa unohtamatta! Kukin voi tehdä sen tavallaan ja omaan tyyliin sopien. Ps hopean/teräksen ajankohtaisuus ei ole koskaan ohi ja ruusukultakin säilyy muiden rinnalla.

Laukkujen maailmassa nahka on NYT muodikasta; sillä sehän on uusiutuva luonnonvara ja pitkään kestävänä hyvinkin ekologinen vaihtoehto muovipohjaisille materiaaleille. Laukkujen muodot voivat olla pelkistettyjä ja toisaalta villisti kuvioituja. On minimaalista käsikassaraa kantokahvalla joka tulee nostaa kainalon alle tai putkikassista pontta saanut kaksikahvainen reilu kassi tikkauksilla. Sen seuraksi pitkävartiset käsineet, jolloin hihan voi vaikka nostaa sen yläpuolelle tai valita hieman lyhyemmät hihat. luonnollisesti leveät jos ei keeppimäiset hihat.
VYÖ on muodikas erityisesti leveänä, nahkaisena ja upealla isolla soljella kiinnitettynä; tai ohuina ketjuina ilman symmetriaa tai säännönmukaisuutta. Korkokenkiin tulee ”tunkea” paksut sukat yhdistäen reippaasti piikkikorot ja melkein villasukkamaiset paksut sukat vaikkapa aivan poikkeavana värisävynä. Tai sitten hurjasti kuvioidut vaikkapa sandaaleihin. Toisaalta sääret voi verhoilla neonkeltaisella pitsillä varpaista vyötärölle asti.

Juhlalukkujen kesänon kimallusta. Kimaltavaa pintaa, kimaltavia kristalleja ja strasseja; helmiä ja kultaakin. Yksinkertaisenn laukun juju on usein lukko ja kehyskoristelut, nyt niissä ei tarvitse säästellä. Toisaalta klassisuuden pinnasta ponnistava yksinkertaisuus ja jopa eleettömyys elävät vahvana vaihtoehtona, jos leikittely ei kiinnosta. Häälaukut ovat nyt trendikkäimmillään helmi- ja strassilaukkuja. Upeimmat ovatkin kokonaan helmien tai strassien/ kristallien peittämiä, täynnä ylellisyyttä ja säihkettä, ainutkertaisuutta ja juhlaa. Satiini pitää pintansa ja pitsi on edelleen morsianten muodissa mukana, ehkä vahvempana kuin pitkään aikaan. Ja kukkia; niitä voisi olla vaikka koko laukun sivun täyttävänä isona sifonkiluomuksena. Muista myös värit blush, shampanja ja inkivääri.

Huivit tulee nyt solmia aivan uudella tavalla; näyttäväksi rusetiksi tai solmuksi, aivan leuan alle! Kuviota voi olla mutta yksivärisyys ja ”nahkamaisuus” ovat ajankohtaisia. Huivien kuvioissa on nyt myös pientä kimalletta täydentämässä kokonaan rikkaasti kuvioitua pintaa. Ja toisaalta eläväpintainen käsinkudottu pellava  ja puuvilla hennoin kasvikuvioin ovat tulleet, ehkä jäädäkseen. Polyesterihuiveista ja tullut siis ongelmajätettä.

Related posts

ylos