Naisten korut

Uutta korujen ja laukkujen trendeissä

Lämpimän kesän jälkeen on tullut syksy, kaikkine  uusine väreineen ja trendeineen. Jos kevät oli hennon pastellin aikaa ja kesää maustoivat jo hieman räväkämmät värit, tuo syys nyt tullessan vahvoja tummia värejä, Siniset ovat in: on sitten kyseessä sähkönsininen, tummasininen tai suuresti ennusteissa huomiota saaneet laventelinsinisen muunnokset aina siniharmaaseen saakka. Burgundit ja tummat lilat ovat ajankohtaisia, kuten myös terrat ja jo esiin noussut oliivi tai khakinvihreä. Toki pastellejakin löytyy ja metallinhohtoisia sävyjä. Kevät 2019 enteilee värikästä värimaailmaa ja niinpä oranssi ja keltainen jatkavat vahvoina myös syksyyn, Laukku/asusteväreinä kirkkaat värit ovat piriste muuten tummiin vaatteisiin. Rohkeat yhdistelmät ovatkin IN.

Laukkujen maailmassa nahka on muodikasta; sillä sehän on uusiutuva luonnonvara ja pitkään kestävänä hyvinkin ekologinen vaihtoehto muovipohjaisille materiaaleille. Nappaa tehostetaan mokkanahalla ja yksinkertaisia linjoja näyttävillä hihnan kiinnityksillä ja tikkauksilla. Linjat siis ovat selkeitä ja niinpä väri pääsee loistamaan. Tummat punalilat ovat syötävän kauniita, syviä ja jännittäviä, hyvänä parina niin terra kuin tumma turkoosinsininen, joita mokkanahka materiaalina toistaa upeasti. Ja jos rohkeat tehostevärit kiinnostavat, nyt on aika hankkia räväkkä pinkki, sähkönsininen, oranssi tai keltainen laukku. Ketjut ovat muodikkaita ja erityisesti kullanvärisenä tähän syyskauteen.

Iltalaukkuihin on tulossa jännittäviä muotoja, ja kimallusta tottakai. Uusimmat juhlalaukkumme ovat hieman retrohenkisiä ja upeasti juhlavuutta lisäävää satiinia strassisomistein. Klassista tyyliä edustavat varsin modernisti metalliverkoin päällystetyt pikkulaukut sekä kokonaan kristallein katetut kotelolaukut . Varma musta ja hopea ovat saaneet rinnalleen upean tummanharmaan sekä hehkeän tummanturkoosin. Häälaukkujen valikoimaan saapuivat selkeät hieman muotoillut kotelolaukut sekä joukko strassi/ kristallisomisteisia satiinilaukkuja niin laskoksin/ poimutuksin kuin pitsisomistein. Yksinkertaiset pikkulaukut ovat selkeällä läpällä ja pinnallaan ne kantavat strasseja kuin sadepisaroita, herkästi ja tyylikkäästi.

Korusyys on runsas. Paljon väriä, myös samassa korussa mutta myös paljon muotoja ja yksityiskohtia sekä moninkertaisuutta. Korut ovat isoja ja mielikuvituksellisa mutta toisaalta ketjumaiset rakenteet helmin ja kristallein ovat yhtä muodikkaita. Ranteeseen saa huoletta laittaa roppakaupalla renkaita, niin leveitä kuin kapeita ja hyvin eri muotoisia mutta silloin ne mielellään ovat samaa väriskaalaa. Eriparisuus ja epäsymmetrisyys ovat tavallisia elementtejä, Jos moninkertaiset kaulakorut ja jopa helmet ovat muodikasta niin toisaalta tuloaan tekevät myös pantamaiset kaulakorut joissa kapeassa vanteessa keikkuvat tähdet ja muuta taivaankappaleet. Metallit ovat muodikkaita ja helmet pysyvät tiukasti mukana. Jos nahkaa on laukuissa, niin korutkaan eivät tee poikkeusta. Pantamaiset korut ovat IN. Korvarenkaat ovat in; joko suurina tai sitten maltillisia mutta tienkin niitä on sitten paljon. Kuviot ovat hyvin voimakkaita ja mukaan mahtuu geometriaa ja tähtitiedettä, retroa…kasveja. Myös voimakkaat värit ja niiden vastakohtaisuudet toimivat katseen vangitsijoina; niitein, hapsuin ja tupsuin tehostettuina.