Naisten korut

Uutta korujen ja laukkujen trendeissä kevät-kesä 2022

Kauden värit jatkavat menneen talven värilinjaa, hieman kirkkaampana ja raikkaampana. Lilat, sinililat ja koko sininen väriperhe on ajankohtainen ja kauden väri on laventelinsininen kaikissa sävyissään. Rinnalla kulkevat, kuin lämpimän Provencen kesäpäivän hieman kauhduttamat sävyt, aina vaaleanpunaisesta lilaan ja harmahtavaan vaalean vihreään. Terrakottaa on jo ollut ilmassa ja sen sävyt jatkavat vahvoina edelleen, nyt mukaan tulevat klassikkoina niin savunharmaa kuin hyvin vaaleabeige. Vihreän sävyissä loistavat smaragdi ja minttu, keltaiseen taittuvaa limettiä unohtamatta. Keltainen jatkaa niin vaaleana kuin kirkkaana ja pinkki loistaa kilpaa keltaisen yhdistelmissä, niin vaaleana kuin jopa hot pinkkinä tai jopa hieman lilaan taittuen. Mustavalkoisuus tulee esiin printeissä ja muutenhan ne kuuluvat klassikkoväreihin trendeistä riippumatta.

Kauden  värileikki on pirteän iloista tai uneliaan utuista. Sitruuna kohtaa vaaleanpunainen/ pinkin tai kehäkukanoranssin tai minttu ja laventelinsinisen. Väriympyrän värit täydentyvät toissijaisilla sävyillä ja yhdistelmät ovat täyteläisiä. Hyvin räätälöityjen vaatteiden linjakkuus korostuu klassisten värien ansiosta tai mikseipä suurten olkatoppausten muodossa ja hieman ylisuurissa vaatekappaleissa. Mukavuus on on edelleen kauden sana; joten neuleet ovat trendikkäitä ilman nappeja ja muita mukavuutta rajoittavia rakenteita. Liehuvat helmat ja lahkeet yhdistyvät niukkaan yläosaan ja päälle puetaan rennosti reilun kokoinen BLEISERI. Siis bleiseri on palannut ja helmoissa löytyy myös midiä, melkein maxiakin.

Koruissa on nyt rantatunnelmaa: pieniä erivärisiä helmiä helminauhoissa, jotka voidaan kietoa useamman kerran kuin pannaksi kaulan ympäri. Tai selkeitä pantoja , myös muovisia useampia kerralla. Suuri lenkkiset ketjut niin värillisinä kuin kullan hohtoisina ovat IN. Rannerenkaat ovat nyt todella renkaita ja niitäkin voi laittaa useamman leveänkin samaan käteen  jopa hauiksen koristeeksi. Käsivarsirenkaat ovatkin tämän kauden juttu. Top Crop ja ketjukorut/ Body Chains kuuluvat nyt yhteen. Osa ketjuista ovat kuin paljaan kehon kuviointia ja ne voivat olla hyvin mielikuvituksellisia tai esim. vyötärölle sujautettuja 2-3 kertaisia ketjua. Metalleista hopea tekee paluun, joskin se meillä on säilyttänyt suosionsa muodista riippumatta. Ketjut ovat tulleet jäädäkseen, jättimäisinä tai ainakin reilun kokoisina. Strassit ja muut säkenöivät kivet välkehtivät hyvin tiukoissa kaulapannoissa. Sormet koristellaan nyt näyttävillä sormuksilla, modernisti muotoilluissa akryylikoruissa ja kaikissa sateenkaaren väreissä. Kaulakoruissa sama teema näkyy 70-luvun henkeen löysänä pantana ja keskushelmenä. Riipukset voivat olla suuria ja niiden tulee keikkua pitkässä nauhassa tai ketjussa ja uutena ovat NYT SIMPUKAT. Luonnonkivet/ puolijalokivet ovat tehneet paluun, yhdistettynä hopeaan. Korvakoruissa pituus on IN, parittomuus on IN ja juurikin vain toisessa korvassa käytettynä. Korvarenkaat ovat palanneet ja pintansa pitävät helmikorut, niin aitoina kuin vähemmän aitoina ja modernisti muotoiltuna. Myös korvakoruissa nähdään lenkkirakenteita ja ketjuja. Tai niistä voi roikkua helmiä, lasisydämiä tai muita värikkäitä elementtejä. Uusi trendi on myös Painted Pearl Necklace eli maalatut lasihelmet!

Laukkujen maailmassa löytyy kokoja ja muotoja. Laukun pitää olla nyt ”itselle sopiva” eli pussukka, pyöreäpohjainen nyöreillä kiristettävä laukku eli Bucket Bag tai sitten lähes hippimäinen verkkokassi/ reilu olkalaukku kukka-helmisomistein. Löytyypä niistä suuria mansikoita ja SMILE-naamoja aidosti kelta-mustana. Jos osaat virkata, nyt on aika hyödyntää taito vai taivas rajana. Ylisuuret HOBO-laukut jatkavat monivärisinä, raidallisina, iskulausein tai ihan klassikkomalleina. Briefcase on case kahvalla ja hyvällä suojaavalla kansilipalla. Käsikassara voi olla pussukka tai ultra moderni, jos se sinulle sopii. Musta valkoinen ja ruutu ovat parivaljakko laukkumaailmassa.

Juhlalaukkujen kesä on kimallusta. Kimaltavaa pintaa, kimaltavia kristalleja ja strasseja; helmiä ja kultaakin. Yksinkertaisen laukun juju on usein lukko ja kehyskoristelut, nyt niissä ei tarvitse säästellä. Toisaalta klassisuuden pinnasta ponnistava yksinkertaisuus ja jopa eleettömyys elävät vahvana vaihtoehtona, jos leikittely ei kiinnosta. Häälaukut ovat nyt trendikkäimmillään helmi- ja strassilaukkuja. Upeimmat ovatkin kokonaan helmien tai strassien/ kristallien peittämiä, täynnä ylellisyyttä ja säihkettä, ainutkertaisuutta ja juhlaa. Satiini pitää pintansa ja pitsi on edelleen morsianten muodissa mukana, ehkä vahvempana kuin pitkään aikaan. Ja kukkia; niitä voisi olla vaikka koko laukun sivun täyttävänä isona sifonkiluomuksena. Muista myös värit blush, samppanja ja inkivääri. PINT & POCKET-SIZED eli pienet lähes taskukokoiset juhlalaukut ovat edelleen muodikkaita joko mustana laakerina tai kaikissa ihanissa karkkiväreissä limettiä ja kehäkukan sävyjä unohtamatta. 

 

Related posts

ylos