syys-ralvi2021-22 värit
Naisten korut

Uutta korujen ja laukkujen trendeissä talvi 2021-22

Terrakottaa on jo ollut ilmassa ja sen sävyt jatkavat vahvoina edelleen, syksyä kohden mennessä konjakinsävyyn taittuen. Sinisten voittokulku jatkuu niin klassisena navynsinisenä kuin harmahtavana entisaikojen lentäjäasun sinisenä tai farkunsinisenä. Keltainen laimenee ja oliivinvihreä saa seurakseen hieman harmaamman metsänvihreän. Vaalean beiget sävyt aina hieman punertavasta vaaleanpunaiseen saakka ovat in, ja juurikin siniseen yhdistettynä. 

Syksyn värileikki on omituista, hieman vinoa ja odottamatonta – vähän kuin elämä itse. Se sinapinkeltainen kohtaa sitruunan, vaaleanpunainen ja kehäkukanoranssin tai ruosteväri ja laventelinsinisen. Väriympyrän värit täydentyvät toissijaisilla sävyillä ja yhdistelmät ovat täyteläisiä. Hyvin räätälöityjen vaatteiden linjakkuus korostuu hopeanhohtoisen harmaan ja puuterimaisten vaaleanpunaisten ja kerman sävyjen ansiosta. Mukavuus on kauden sana; joten neuleet ovat trendikkäitä ilman nappeja ja muita mukavuutta rajoittavia rakenteita. After.Ski teema tuo kuvioiden norjalaisneuleet, iloisena ja värikkäinä.

20-luku näyttäytyy tummissa ja juhlavissa vaatteissa, aikakauden linjat ja leikkaukset huomioiden. Satiinia, pitsiä Catsby-look hattuja… Kauden takki on ehdottomasti toppatakki. On se sitten paksu höyhenversio tai ohut ns. kevyttoppatakki, naisilla pituus hieman polven yläpuolelle tai sitten juuri vyötärölle, kun taas miehillä pitäydytään siinä välivaiheilla. Mukaan mahtuvat niin samettimaiset pinnat kuin kiiltävät hohtavat pinnat, jotka molemmat toistavat upeasti myös vähän railakkaammat värit. Crop Rotation on ihon myötäinen teema, jossa pitkä helma kohtaa lyhyen toppimaisen yläosan. Luvassa on siis värikkyyttä ja vaihtelua; valinnan varaa ja  tyylikkäitäkin vaihtoehtoja. Lahkeissa löytyy niin leveyttä kuin pituutta mutta muodokkaan ja runsaan yläosan seuraksi puetaan edelleen kapealahkeisempaa. Midi on kauden pituus, aivan ehdottomasti.

Korujen suhteen pätee sääntö; kimallusta ja kokoa pitää olla olla edelleen Helmet tai helmijäljitelmät ovat edelleen muodikkaita, ketjuissa kaikki on suurta.  Pitkiä ketjuja korviin, suuria lenkkiketjuja kaulaan, pitkiä tai aivan pantamaisia. Riipukset voivat olla suuria ja niiden tulee keikkua pitkässä nauhassa tai ketjussa. Korvakoruissa pituus on IN, parittomuus on IN ja juurikin vain toisessa korvassa käytettynä. Kaulakoruissa Boho-Chic näyttäytyy niin suuri kokoisina kuin hyvin monimuotoisina hieman hippityyliin. Strassit ovat taas tulleet, toki kaikki kimaltava aina kristalleja myöten on trendikästä, myös väristen osien säestämänä. Ja sitten se suuri juttu; KULTA on edelleen IN. Ja se on kaikkien edellä mainittujen ”juttujen” kanssa yhdisteltävä elementti. Upeita kultaketjuja niin kaulaan, ranteeseen kuin neuleen huolitteluun, sävyinä hohtava kulta, vanhakulta ja myös himmeä vaaleakulta. Hopea ei väisty mutta sitä ryydittää nyt antiikkipatinointi.

Laukkujen maailmassa löytyy kokoja ja muotoja. Mutta laukun pitäisi nyt olla ISO. Vähemmän yksityiskohtia ja enemmän kokoa. Pehmeälinjaista isoa Hoboa tai kantikasta kettinkisomisteista käsikassaraa. Kaiken voi sipaista kainalon alle tai kantaa reilunkokoista kassia iltalaukkutyyliin teuksarttumalla siihen pohjan alta. Niittiäkin löytyy ja jopa muoviketjuja jättikoossa olkahihna virkaa toimittamassa. Väri voi toistaa vaatetuksen väriä lähes siihen maastoutuen tai olla pompahtava väripilkku muuten tasaisessa värimaailmassa.

Juhlalaukkujen kesänon kimallusta. Kimaltavaa pintaa, kimaltavia kristalleja ja strasseja; helmiä ja kultaakin. Yksinkertaisen laukun juju on usein lukko ja kehyskoristelut, nyt niissä ei tarvitse säästellä. Toisaalta klassisuuden pinnasta ponnistava yksinkertaisuus ja jopa eleettömyys elävät vahvana vaihtoehtona, jos leikittely ei kiinnosta. Häälaukut ovat nyt trendikkäimmillään helmi- ja strassilaukkuja. Upeimmat ovatkin kokonaan helmien tai strassien/ kristallien peittämiä, täynnä ylellisyyttä ja säihkettä, ainutkertaisuutta ja juhlaa. Satiini pitää pintansa ja pitsi on edelleen morsianten muodissa mukana, ehkä vahvempana kuin pitkään aikaan. Ja kukkia; niitä voisi olla vaikka koko laukun sivun täyttävänä isona sifonkiluomuksena. Muista myös värit blush, shamppanja ja inkivääri.

Related posts

ylos