trendit kevät-kesa2019
Naisten korut

Uutta korujen ja laukkujen trendeissä 2019

Nyt ollaan menossa jo reippaasti kohti kevättä, kaikkine  uusine väreineen ja trendeineen. Tummat värit kääntyvät kohti iloisia keltaisia ja ihania pastelleja. Klassikkovärit ruskea ja musta säilyttävät asemansa ja rinnalle tulee valkoinen. Khakia ja ruohonvihreää, sekä vihreää yleensäkin nähdään monessa muodossa. Murrettujen värien rinnalla on joukko patinoituja materiaalejä messingistä teräkseen. Luonnonmateriaalit ovat nyt nousussa niin ulkonäkönsä kuin ekologisen, luonnossa hajoavien materiaalien saadessa uutta nostetta. Toisaalta tuotteen käyttöikä on tärkeää eli ekologisesti suositaan pitkäikäisiä ja myös laadukkaita materiaaleja ja tuotteita, kertakäyttötuotteiden sijaan. Nahkaa on erityisen paljon mutta myös olki/ heinäpohjaisia tuotteita. Kaikille tuotteille ominaista on mielikuvituksellisuus, yllättävyys ja edelleen edellisestä kaudesta tuttu ylipursuava runsaus periaatteella enemmän on parempi; ja toisaalta klassisuus ja vähäilmeisyys on yhtä muodikasta. Eli minkä teet, tee tyylillä. Kevät 2019 enteilee iloista ja värikästä värimaailmaa ja niinpä oranssi ja keltainen jatkavat vahvoina.

Laukkujen maailmassa nahka on muodikasta; sillä sehän on uusiutuva luonnonvara ja pitkään kestävänä hyvinkin ekologinen vaihtoehto muovipohjaisille materiaaleille. Nappaa tehostetaan mokkanahalla/ 2-värisyydellä ja yksinkertaisia linjoja näyttävillä hihnan kiinnityksillä ja tikkauksilla tai häkellyttävillä muodoilla/ yksityiskohdilla. Yllättävät linjat vastaan eleetön klassisuus. Laukku voi olla pussukka kainalossa, tyylikäs kahvallinen käsilaukku tai retrohenkeen vyötärölaukku, sekin yllättävällä muodolla tai kiinnityksellä vaikkapa olkahihnaan.
Ketjut ovat muodikkaita, edelleen. Ne voivat laukuissa olla niin hihnana kuin yksityiskohtana melkeinpä jättikoossa! Valinnan vaikeus voi nyt korostua värien runsaassa tarjonnassa: valitakko herkkä pastelli, pastelli retrohenkeen, klassikkoväri vai rempseä sitruunan/ auringon keltainen. Siniset pitävät edelleen pintansa ja Suomessa ne kuuluvatkin kesäaikaan. Nyt sinisen voi uudistaa yhdistämällä siihen olki/heinälaukkuja, isoina ostoskasseina tai pieninä annoksina vaikkapa laukun etuosassa. Valkoisen rinnalla kulkevat hieman pehmeämmät sävyt kuten luonnonvalkoinen tai kitti. Ruutu ja raidat ovat tämän kauden juttuja, olipa sitten kyseessä laukku tai huivi. Ja ihana uutuus, MINILAUKUT: kahvallisina käsikassaroina tai olan yli vietyinä kukkaromaisina olkalaukkuina.

Iltalaukkuihin on tulossa jännittäviä muotoja, ja kimallusta tottakai. Uusimmat juhlalaukkumme ovat hieman retrohenkisiä ja upeasti juhlavuutta lisäävää satiinia strassisomistein. Klassista tyyliä edustavat varsin modernisti metalliverkoin päällystetyt pikkulaukut sekä kokonaan kristallein katetut kotelolaukut . Varma musta ja hopea ovat saaneet rinnalleen upean tummanharmaan sekä hehkeän tummanturkoosin. Häälaukkujen valikoimaan saapuivat selkeät hieman muotoillut kotelolaukut sekä joukko strassi/ kristallisomisteisia satiinilaukkuja niin laskoksin/ poimutuksin kuin pitsisomistein. Yksinkertaiset pikkulaukut ovat selkeällä läpällä ja pinnallaan ne kantavat strasseja kuin sadepisaroita, herkästi ja tyylikkäästi. Niin ja myös ne minilaukut: uusimpana aitoa nahkaa ja häkellyttävän pinkkinä tai puhtaan valkoisena.

Korukevät on runsas. Paljon metallia, kullan-, hopean- ja messinginvärisenä. Moninkertaisuutta ketjuina, kerrosketjuina ja toistuvina riipuksina. Strasseja korvakoruissa, kaulakoruissa, rannekoruissa eli kaikissa koruissa, tyylikkäästi pinnan täyttävänä tai yksityiskohtana. Renkaita: korvarenkaina, rengasjonoina pitkissä korvakoruissa sekä kaulakorkujen osina. Pantoja ja ketjuja ja suuria kukkakorvakoruja. Riipuksien aiheena kolikkomaiset kuviot ja tehosteena kirkasta lasia tai jännittäviä väritehosteita, kuin iloisena pilkkuna.
Korvakorut voivat edelleen olla kuin eriparia, myös mielikuvituksellisissa muodoissaan. Kaulakoruissa siis isoja moderneja riipuksia tai sitten mielikuvitukselliset luonto/kukka-aiheet aivan yltiöpäisen runsaina. Leopardi- ja muut eläimelliset kuviot ovat kauden ”must”, ainakin ruskean sävyissä. Helmet ja kaikenväriset korukivet sopivat tähän kevääseen ja kesään, kuten myös merelliset aiheet koralleista ja simpukoista aina villiin kukkaloistoon saakka. Muistathan että aidot korallit tulisi jättää omalle paikalleen, meren pohjaan ja riutoille, ja siten säilyttää mertemme yksi nopeasti vähenevä laji.
Pantamaiset korut ja suuret, jopa värikkäät riipukset ovat IN. Korvarenkaat ovat in; joko suurina tai sitten maltillisia tai sitten rengasjonoina. Myös voimakkaat värit ja niiden vastakohtaisuudet toimivat katseen vangitsijoina; niitein, edelleen tupsuin tehostettuina. Bling on IN, ketjut ovat IN ja mikä tärkeää, persoonallisuus on IN.

Huivit ovat herkän pehmeitä tai sitten räiskyvän värikkäitä. Musta-valkoisuus on IN, 2-värisyys on myös IN, kasvi-luontoaiheet ovat ajankohtaisia kuten myös eläinkuosit. Tarjolla on selvästi enemmän luonnonkuidista valmistettuja huiveja, pellavaa ja puuvillaa. Puuvilla on nyt mielellään vastuullisesti tuotettua ekopuuvillaa.

Liittyvät tuotteet