Korumateriaalit

Tietoja koruista ja laukuista

Julian Korulipas tarjoaa uniikkeja käsintehtyjä koruja Sinulle, joka arvostat yksilöllisyyttä ja aitoja materiaaleja. Nopeasti vaihtuvat mallistot ja pienet varastomäärät kutakin tuotetta kohden ovat tae yksilöllisyyden säilymisestä myös hankinnan jälkeen.

Metallikorut: Teräskorumme ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kirurginterästä! Se on tae lähes allergisoimattomasta raaka-aineesta sekä huippulaadusta. Kirurginteräs kestää kulutusta sekä säilyy tummumattomana vuodesta toiseen.Teräs ei pelkää kastumista joten se kestää niin suihkut kuin uinnit muuttomattomana ja onkin hyvä valinta myös rippiristeissä. Muotoilu ja viimeistely ovat huippulaatua ja hinta-laatusuhde on hyvä. Teräkseen on yhdistetty nahkaa, emalia, luonnonkiviä sekä kumia. Muodikkaita uutuuksia ovat zirkonia-osia siältävät tuotteet. Valikoima sisältää upeita tuotteita niin naisille kuin miehillekin.  Nahkaa sisältävät korut eivät pidä kastumisesta joten ne on aina syytä riisua suihkun, saunan tai uinnin ajaksi. Jatkuva kastuminen heikentää nahan kestävyyttä ja kovettaa tuotteen jolloin ne menettävät miellyttävät käyttöominaisuutensa. Aidon nahan tunnistat sen ominaistuoksusta. Lue artikkeli Nahka on luonnollista.Korumetalliseoksista valmistetut korumme täyttävät EU-direktiivi 94/27/EC asettamat ehdot joka määrittää nikkelinpitoisuuden raja-arvot kaikille ihokontaktituotteille kuten koruille ja kelloille. Nikkelin liukenemisraja on 0,5µg/cm²/viikko joka tarkoittaa tuotteesta irtoavan nikkelin määrää kun ne ovat pitkäaikaisessa ihokontaktissa. Osa tuotteistamme ovat myös täysin lyijyttömiä (lain mukaan maks. 0,05paino%) ja kadmiumvapaita (lain mukaan maks.0,01paino%). Määräyksiä valvoo tulli.

Tungsten eli volframi on lähes naarmuuntumaton ja materiaalina jopa 5 kertaa kestävämpää kuin teräs, 4 kertaa kovempi kuin titaani ja 10 kertaa kovempi kuin kulta. Volframi on ainoa metalli joka voidaan pysyvästi kiillottaa ja hiottu koru kestää kulumatta ja se sopii hyvin myös herkille/ allergisille ihmisille. Tiesitkö että erityisesti valkokultakorut saattavat myös sisältää nikkeliä tai yleisimmin sen sukulaismetallia balladiumia!

Hopeakorumme ovat valmistettu koru-hopeasta käsityönä, taidokkaasti materiaaleja yhdistelemällä: punottuja nahkanauhoja, makeanveden helmiä ja aitoja luonnonkiviä upeissa väreissä. Hopeaosien pinnoissa vaihtelevat sileät sekä taotut struktuurit, joita on tehostettu patinoinnein. Koruhopea 925 leimauksella sisältää 92,5 % hopeaa ja 7,5 % koruissa yleisimmin kuparia. Tällä sekoitussuhteella saadaan kulutusta kestävämpiä koruja sen menettämättä hopealle tyypillisiä ominaisuuksiaan kuten väriä tai hohtoa. Hopeakorun tulee aina olla leimattu hopeapitoisuuden ilmoittavalla merkillä. Suomessa tyypillisin hopeapitoisuus uusille koruille on 925 (sterling-hopea), vanhemmissa kotimaisissa koruissa hopeapitoisuus on usein 830 (83 % hopeaa). Tummuneet korut puhdistetaan korun herkimmän osan vaatimalla tavalla. Kiillotusliina on yleensä hyvä ja yksinkertainen tapa hoitaa hopeasta valmistettuja koruja. Koruja kannattaa käsitellä ja säilyttää niiden arvon mukaisesti, mielellään yksittäin pakattuna jolloin ne eivät naarmuunnu. Hopeakorut eivät pidä uinnista, saunomista tai kastumisesta ylipäätään ja myös reagoivat eri henkilöiden ihoon yksilöllisesti. Joillakin henkilöillä korun väri saattaa muuttua tai tummua nopeammin kuin toisella.

Helmikoru-sivuiltamme löydät koruja makeanveden helmistä yhdistettynä hopeaan mutta myös muotikoruja joissa simpukka-sliceen on yhdistetty upeita lasihelmiä ja teräsputkia. Kaikki helmet ovat nykyään viljeltyjä helmiä ja niistä suurin osa on makeanvedenhelmiä. Aidon helmen voi tunnistaa helposti pinnan tasaisuudesta ja helminauhassa myös helmien koon tasaisuus kertoo alkuperästä. Aito helmi ei ole aivan tasainen pinnaltaan tai muodoltaan ja helminauhassa pientä kokoeroa on havaittavissa valikoitujen helmienkin kohdalla. Helmen laatuun ja arvoon vaikuttavat helmen väri, koko, hohto, helmiäisen paksuus, helmen muoto, mahdolliset pintavirheet sekä viimeistely. Helmikorut valmistetaan aina käsityönä. Helmien puhdistus tehdään näin: käytön jälkeen ne pyyhitään kostealla tai kuivalla säämiskällä. Mikäli helmet ovat pahasti likaantuneet, ne voidaan pestä hyvin miedossa saippuavedessä. Pesun jälkeen ne kuivataan pehmeällä kankaalla ja asetetaan pyyhkeen päälle tasaiselle alustalle kuivumaan. Helminauhaa ei saa käyttää, ennen kuin se on täysin kuiva, sillä helmisilkki venyy kosteana ja kerää likaa. Helmi on herkkä ja hauras. Näin sen puhdistamiseen ei saa käyttää liuottimia, hankaavia aineita eikä voimaa. Helmikorut kannattaa säilyttää yksittäispakattuna jolloin niiden pinta säilyy naarmuuntumattomana. Pue helmikorut vasta kun hajusteet ovat kuivuneet ja ne on syytä riisua ennen peseytymistä. Kauneudellaan ne ilahduttavat vuodesta toiseen ja ovat edelleen suosittuja morsianten koruja. Puristettu helmi valmistetaan helmiäismurskeesta ja sen erottaa aidosta helmestä täydellisen muotonsa sekä pinnan virheettömyytensä ansiosta. Helmiäispintaiset lasihelmet ovat edellisten tapaan täysin pyöreitä ja tasakokoisia.

Puolijalokivet ovat korukiviä jotka ovat tulleet suosituiksi hiottuna kauniin ulkonäkönsä ja värinsä ansiosta. Ne eroavat jalokivistä läpinäkymättömyytensä, kovuutensa ja yleisyytensä vuoksi. Korukiven vanhentunut nimitys on puolijalokivi. Monissa kielissä ei ole käytössä erillisiä nimiä jalo- ja korukiville, vaan myös korukiviä kutsutaan jalokiviksi. Olemassa on runsaasti vakiintuneita korukivimineraaleja kuten kvartsin värimuunnokset; vuorikide, ametisti, sitriini, ruusukvartsi ja savukvartsi. Alsedon on piilokiteinen kvartsi jonka tunnettuja muunnoksia ovat mm. akaatti, jaspis, karneoli, aventuuri ja tiikerinsilmä. Maasälvän muunnoksia ovat mm. aurinkokivi, kuukivi ja spektroliitti. Muita tunnettuja ja suosittuja korukiviä ovat esim. jade, opaali, hematiitti, turkoosi, lapislatsuli ja meripihka. Puolijalokiviä on pidetty myös onnenkivinä ja jokaiselle horoskooppimerkille on nimetty omansa. Koruissamme ne yhdistyvät hopeaan ja teräkseen sekä makeanvedenhelmiin ja kristalleihin. Jalokiveksi  luetaan opaali joista tunnetuimmat värit ovat sinivihreät sävyt, värimuunnoksia ovat valko-opaali, mustaopaali ja tuliopaali. Markasiitit ovat pyriittikivestä timantin muotoon hiottuja kiviä ja niitä kutsutaankin joskus ”mustiksi timanteiksi”. Hopeaan yhdistettynä ne ovat varsin näyttäviä ja helmen kanssa juhlavia. Markasiitti on erittäin vesiherkkä eli kevyt pyyhkiminen kostealla riittää ja koru kuivatetaan kivipuoli alaspäin. Meikkivoide tms. on syytä pyyhkiä välittömästi jotta se ei ehdi kivettyä kivien väliin. Välien puhdistamiseen voi hellävaraisesti käyttää vanupuikkoa/ hammastikkua. Peseytymisen ajaksi korut on syytä riisua sekä pukea vasta kuivalle iholle.

Lasi on materiaalina upea pohja väreille: se tuo sävyt esiin hohdokkaina ja elävinä valon niihin osuessa. Muranolasi on laadukasta ja varmasti tunnetuin helmen sisällä olevista foliomuodoistaan. Läpikuultamattomana lasi on moderni ja sopii hyvin reilusti muotoillun korun osaksi. Kristallit ja fasettihiotut lasihelmet tuovat ylellistä tuntua ja niiden värit vaihtelevat kirkkaasta aina syvään lilaan ja jopa riikinkukon sävyihin. Lasihelmi voi olla näyttävä ja moderni aivan pyöreäksi hiottuna ja kirkkaana läpinäkyvänä. Kristallit yhdistyvät usein myös helmiin tai korukiviin. Kristalli eli kirkas lyijylasi saadaan kun lasin raaka-aineisiin (kvartsihiekka, sooda ja kalkki) lisätään lyijyä jolloin lasiin saadaan ainutlaatuinen säihke ja parempi kestävyys. Swarovskikristalli on tullut tunnetuksi laatukristallien edelläkävijänä ja aikoinaan kova kilpailu Tsekin kristallimarkkinoilla toi herra Daniel Swarovskin Itävallan Tiroliin jonne tehdas perustettiin vuonna 1895. Nämä kristallit sisältävät 32 % lyijyä ja ovat kirkkaimpia, monisärmäisimpiä, hionnan laadultaan parhaimpia ja siten myös kalleimpia. Stellux-kristalli on myös laadukas , värejä upeasti toistava kristalli, valmistusmaana Itävalta. Strassi on kristallinomaisesti välkehtivää kaliumlasia (Rhinestone) jonka kehitti itävaltalainen Joseph Strasser.

Cubic Zirkonia tai Zirkonia on yleensä ns. kuutiollinen zirkonia joka matkii puhdasta D:n väristä timanttia GIA-asteikolla mitattuna. Asiantuntija pystyy tunnistamaan sen helposti spektroskoopilla. Toisinaan zirkoniaa kutsutaan virheellisesti Zirkoniksi joka on jalokivi ja kirkkaan värisenä ja virheettömänä haluttu ja erittäin arvokas.

Valikoimissamme on myös lyijyttömiä/ nikkelittömiä koruja hopeoinilla tai aidolla kultauksella. Trendikkäät korut ovat nyt ruusukullattuja ja laadukkaimmat ovat platinoituja. Korut ovat valmistettu ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavista materiaaleista ja ne ovat ROHS-testattuja.  Korujen kivet ovat korukiviä tai korkealaatuisisa Zirkonia-kiviä. Suuret helmet ovat ympäristöystävällisesti simpukan helmiäisestä valmistettuja taidonnäytteitä.  Korut ovat tarkoin valittuja ajatellen niin morsiamia kuin juhlakansaa, unohtamatta että niiden tulee istua myös muotitietoisen asiakkaamme vaatimuksiin.

Puukorut
Puukorumme ovat näyttäviä ja ajanhenkisiä. Koruvalikoimaan ovat alusta alkaen kuuluneet hyvin ”puumaiset” ja jopa hieman ”rustiikkiset” tuotteet kaikissa luonnonväreissään. Rakenne ja materiaali ovat olleet se tärkein osa muotoilun lisäksi. Tällä hetkellä värit näyttelevät tärkeää roolia ja tavallaan ne hyvin sopivatkin kesäiseen aikaan jolloin korut näkyvät katukuvassamme jo kevyemmän vaatetuksen ansiosta. Tärkeä ominaisuus joka on miellyttänyt asiakkaitamme on näyttävyys; myös korujen näyttävä koko. Materiaaleina on käytetty viljeltyä teak- tai mahonkipuuta sekä erilaisia siemeniä yhdistettynä kookokseen ja palmuun sekä nahka- tai vahanyöreihin. Uusimpana teräskorvakorut useassa värissä, eri kokoisilla puuosilla viimeisteltynä. Valikoimamme täydentyvät trendien mukaan mutta pysyvät käyttökelpoisina vuosia! Ne sopivat myös yhteen laukkujemme kanssa ja täydentävät upeasti monenlaisia asukokonaisuuksia.

Korut luonnonmateriaaleista
Simpukkaa, nahkaa, höyheniä, kiveä, luuta ja erilaisia puu- ja siemen osia, näistä syntyvät luontokorumme. Ne ovat käsin valmistettuja ja siten kaikki ovat omia yksilöitään toistamatta pikkutarkasti rakennetta tai väriä jonka luonto on niille antanut. Uusiomateriaalia ovat kivimurskeesta puristetut muodikkaat korut. Korumallisto on monimuotoinen innoittajansa ja materiaalilähteensä luonnon mukaan.

Lisäksi valikoimiimme kuuluu koruhartsista, akryylistä ja uusiokumista valmistettuja tuotteita.

Mallistoomme kuuluu myös valikoima laukkuja ja iltalaukkuja!! Materiaalit ovat nahkaa, olkea, kangasta ja tekstiilinahkaa, vaihdellen vuodenaikojen mukaan. Nahkalaukkujen tehosteina on käytetty teräs- ja messinkisolkia sekä niittejä. Kaikki nahkalaukkumme on valmistettu Italiassa ja ne ovat käsityötä! Koska nahka on ns. luonnon luomaa pinnassa/ värissä saattaa olla pieniä lähes huomaamattomia epätasaisuuksia. Valikoimamme täydentyvät kausiluonteisesti niin ilta- kuin häälaukuilla, joissa mm. käsinkirjailut, koristelut helmistä ja paljeteista ovat silmää hiveleviä! Huiveja sesongin mukaan eri materiaaleista, jatkossa yhä enemmän luonnonkuiduista valmistettuna. Uutta ovat nyt pellavahuivit sekä puuvillasta/ orgaanisesta  puuvillasta vamistetut kuviolliset huivit. Orgaaninen puuvilla eli ekopuuvilla on luomutuote, joka kasvatetaan ilman myrkkyjä ja poimitaan käsin. Ekomateriaalin voi käyttää yhä uudelleen repimällä sen kuiduiksi  ja siten muokkaamalla sen lankateollisuuden raaka-aineeksi. Sekoitemateriaalit voidaan hävittää vain polttamalla.