Kevät kesä 2020 värit
Naisten korut

Kohtikevättä 2020

Näin uuden vuoden kynnyksellä on aika luoda ensimmäinen katsaus keväälle ja kesälle 2020. Jos kevät 2019 toi tullessaan joukon neonvärejä, seuraava kevät nostaa sille niin punaiset. mandariinin kuin joukon voimakkaita vihreitä omenanvihreästä mintunvihreään. Kevään värit ovat joko voimakkaan rohkeita tai klassisia murrettuja sävyjä. Näitä sävyjä on myös lupa yhdistellä ja siten tuoda potkua neutraaleille sävyille, jopa todella yllättävillä valinnoilla. Siniset ovat nyt Suomineidon vaaleina, maanvärejä jotka todella vaativat piristettä joko kerroksellisuudesta tai tehosteväreistä.

Selviä suuria trendejä edustavat puhdas räväkkä punainen, mandariinin oranssi ja voimakas mutta vaalea turkoosi. Keltainen jatkaa, nyt hieman oranssiin taittuneena. Osa ennusteista nostaa korkealle puhtaan ja voimakkaan pinkin. Vaaleat siniset ovat kevääntrendejä aina hieman lilaan taittuvina laventelinsinisinä. Hennolle vaaleanpunaiselle löytyy edelleen paikkansa ja uutena nousee esiin vaaleankeltainen, pitkästä aikaa. Maanläheiset terrakotat, keltaokra ja mudan sävyt täydennettyinä tummilla oliivinsävyillä ovat vahvasti mukana. Vaaleat, lähes valkoiset sävyt tai selkeä musta-valkoinen linja jatkavat.

Linjoissa näkyvät väljyys, silhuettien monimuotoisuus, väreissä rennot yhdistelmät tai toisaalta voimakas värien tai varsin maltillisten kuosien yhdistelmät ovat esillä vahvasti. Mikään ei ole tasapaksua tai edes kovin ennalta aavistettavaa; jolloin mikään ei ole määrättyä tai kovin vakavaa. Siis hauskaa, rentoa, huoletonta ja ennakkoluulotonta. Rimpsut ja frillat jatkavat hullunhauskoina ja runsampina kuin edellisellinä keväänä. Tullaan näkemään pitkiä linjoja eli myös pitkiä helmoja, suuria liioiteltuja kauluksia joissa värikontrastit nousevat esiin. Väjät yläosat yhdistetään nyt heiluviin lahkeisiin, hihat voivat olla hyvin näyttäviä pussimaisina tai muuten laajoina/ pitkinä. Kaikki virkattu tai sen oloinen on TOP IN.

Koruissa jatkavat epäsymmetriset kokonaisuudet, parittomuus on esillä selvästi, edelleen. Kullan Väri jatkaa mutta kauden trendi on värikkyys. kun puhutaan koruista ja asusteista. Korvarenkaat on IN, koosta tai muodosta riippumatta; toisaalta niistä voi riippua myös mitä erilaisimpia osasia amuleteistä kristalli jonoihin ja ketjuihin. Ketjut ovat IN, moniväriset TOP IN. Helmet ovat mukana muodissa edelleen vahvasti, niin aitoina kuin vähemmän aitoina, ehkä makeanvedenhelminä jos aidoista puhutaan. Eli ei aivan säännöllisiä helmiä vaan jopa rosoisia ja monen muotoisia. Jonkinlainen minimalismi pienissä yksityiskohdissa mutta toisaalta ketjujen ja riipusten koot ovat näyttäviä. Edelleen koruja saa olla runsaasti/ runsaan näköisesti. Laukut ovat minimalistisia tai pelkistetyn yksinkertaisia, jolloin värikkyys ja väriyhdistelmät nousevat näkyvään rooliin. Toisaalta jonkinmoinen ”kotikutoisuus” yksityiskohdissa tai rakenteissa näkyy vaikkapa virkattuna koristeena tai yltäkylläisenä yksityiskohtien kirjona. Pitsiä löytyy niin valkoisena kuin värillisenä.

Kuvioissa luontoaiheet ovat trendikkäitä, kukista lehtiin mutta trendikkäimpiä ovat geometriset ja monimuotoiset, väriltään hyvinkin maltilliset kuosit. Kukkakuosit ovat vahvasti esillä pikkuruisina kukkina tai suurina yksittäisinä todella suurina kukintoina. Iloisia ruutuja, isoja palloja ja tietenkin kevääseen kuuluvia raitoja. Eläimellinen meno jatkuu eri muodoissaan mutta hieman yllättävissä väriyhdistelmissä.

Liittyvät tuotteet

ylos
Skip to content